Gurmaniška parodomoji šimtalapio gaminimo pamokėlė

Angelų kalnelis, Trakai, šimtalapio kepimo pamokėlė

Angelų kalva taps mūsų pirmu sustojimu. Šiame 4,3 ha plote dangų sveikina daugiau kaip 40 didelių ir mažesnių medinių angelų, iš ąžuolo drožtų koplytstulpių. Angelų pavidalu čia įkurdinta Gyvybė, Tiesa, Taika, Dvasios ramybė, Atjauta, Pasiaukojimas, Meilė, Sveikata, Džiaugsmas, Dėkingumas, Viltis. Taip pat čia yra šeimas bei mokslus globojantys angelai bei daug kitų. Angelų kalva ypatinga dar tuo, kad pažvelgus į Galvės ežeryno teritoriją iš paukščio skrydžio, galima išvysti sparnus išskleidusį angelą!
Atvykę į Trakus dalyvausime apžvalginėje ekskursijoje (Šv. Jurgio Nugalėtojo skulptūra, Galvės, Lukos ir Totoriškių ežerai, Trakų senamiestis, Karaimų gatvė, kenesė, Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia, salos pilis).
Toliau visų dalyvių laukia informatyvi gurmaniška edukacinė programa – parodomoji šimtalapio gaminimo pamokėlė. Šimtalapis - tai tradicinis totorių kepinys iš mielinės tešlos lakštų įdarytų razinomis su  aguonomis. R. Chaleckas, vienas iš šimtalapio kepėjų, yra pasakęs: “Šimtalapis  – lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”.

Norint iškepti tikrai gerą šimtalapį, sugaištama ne viena valanda, tačiau šio puikaus kepinio skonis tikrai to vertas. Dalyvių lauks parodomoji virtuvės meistrų pamoka, pasakojant šimtalapio istoriją. Ir, be abejo, skanioji degustacija pagaminto, šilto ir gardaus šimtalapio gabalėlio su kavos arba arbatos puodeliu nepaliks abejingų šiam skanėstui!


Kelionės kaina:
teirautis agentūroje.

 

Susisiekite